Leírás
Gyümölcs szörp, gyümölcs szörpök
Kérjen árajánlatot szörpjeinkre: Háziszörp Árajánlati Űrlap
A gyümölcsöt a Háziszörp Kft. a következőképpen készíti: A gyümölcsöt három fázisban megmossuk, alaposan elvégezzük az ülepítő mosást, hiszen nagy mennyiségű homokszemcse tapad a szamócára. Ezek után passzírozógépünk segítségével először eltávolítjuk az eper csumáját, majd kipréseljük a levét. Kis citromsav hozzáadásával megőrizzük szép színét, azonban így sem lesz azonban olyan piros, mint a szintetikus szörpök. Sok gyümölcs rózsaszínű, senki se csapja be önmagát! Hiába szeretjük az élénk színeket, ezek a gyümölcsök, amennyiben természetesen fogyasztjuk őket, világosabbak, mint amiket a reklámokban megszoktunk.
Az általunk készített szörpökben nagyon kicsi a cukortartalom. Sajnos szörp nem létezik cukor nélkül. Viszont igyekszünk arra, hogy ne egy cukros szirup legyen csupán a mi szörpünk. A borsalma szörpben is 20-25% cukor található. Hígítva igazán finom, ízletes birslét kapunk.
Egyik specialitásunk a vegyes ribizli szörp, fekete ribizli és piros ribizli keverékéből készül. Ennek a szörpnek az ötletét az adta, hogy a fekete ribizli olyan erősen színező hatású, annyira mély ízvilága van, hogy bőven elfér mellette a piros ribizli savanykás íze. Ez a két gyümölcs nem csupán testvér, de jól ki is egészítik egymást.
Mi egy adag fekete ribiszkéhez négy adag piros ribizlit teszünk.
Szörpünkből ízletes gyümölcskocsonya is készíthető. Remekül színezi a gyümölcsös, aszpikos tortához valókat krémeket és zseléket.
Különlegességünk a birsalma szörp. Ez sokféleképpen használható. Téli időszakban mi fahéjas meleg italt is készítünk belőle, ami a legjobb téli ital. Egész lakásunk megtelik finom illattal ilyenkor!
Szörpjeink hígítva 12-15%-os gyümölcsleveknek felelnek meg! Ezek pótolják szervezetünk egészségéhez szükséges ásványokat. Ez nagyon fontos számunkra, hiszen hiányuk egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás. Az alacsony vérnyomás nem jelenti azt, hogy nincs a vérünkben semmi zsír lerakódás. Lehet még alacsony a vérnyomásunk, de ugyanakkor emelkedő koleszterin szintünk.
Egyik legkiválóbb szörpünk, a meggyszörp nagyon alkalmas szer a meghűléses betegség leküzdésében. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, ezért meghűléses időszakokban különösen érdemes sokat fogyasztani belőle.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.