Leírás
Gyümölcslé, különféle cukormentes levek, illetve gyümölcslé alapjául szolgáló sűrítmények
Kérjen árajánlatot gyümölcsleveinkre: Gyümölcslé Árajánlati Űrlap
A gyümölcslevek, amelyeket készítünk, 100%-os ivólék, azaz semmiféle adalékot, cukrot nem tartalmaznak.
Egyik levünk a körtelé. A körte az egészséges étrend egyik közkedvelt szereplője, hiszen gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban, és tápanyagokban is bővelkedik. Egy átlagos méretű körte elfogyasztásával biztosítjuk napi C-vitamin-szükségletünk 12 és K-vitamin szükségletünk 10 százalékát, káliumszükségletünk 6 százalékát. Tartalmaznak ezen kívül karotenoidokat, flavonolokat és a vörösebb héjú körték antocianinokat is.
A körte az egyik lehetőség arra, hogy vitaminok, ásványi anyagokat sok rosttal együtt a szervezetbe juttassunk. Szinte minden szempontból előnyösen változik szervezetünk állapota, ha megfelelő rostban gazdag ételeket eszünk.
A körtében bór van, ami megakadályozhatja a csontritkulás kialakulását. A webbeteg azt írja: a bór a kalcium- és magnéziumhasznosítás szabályozása révén segíti elő a csontképződést és akadályozza a csontritkulás kifejlődését. Kedvezően hat továbbá az ízületi kopásokra, megakadályozhatja az ízületi gyulladás (arthritis) egyes fajtáinak kialakulását. Egyes kutatások szerint a kalcium hormonális szabályozásában és a sejtosztódás folyamatában is fontos szerepet játszik.
A körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de egy ásványi anyagban, a rézben is bővelkedik – ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabad-gyökök, így a rák kialakulása ellen. Egy darab körte a napi s
Másik ilyen levünk az almalé.
A magyar alma méltán híres. Ez az a gyümölcs, amelyből a legtöbb terem a Kárpát-medencében, hiszen az eső mennyisége, a napfény, a talaj közel ideális ennek a gyümölcsnek a termesztésére. Mi almaleveinket friss gyümölcsből préseljük, tehát nem sűrítményből dolgozunk. Többféle almát használunk, ezek közül néhány pl.: Gála, Idared, Golden, Zöldalma. Az elkészült almalé mindig az éppen préselt fajtára jellemző ízvilágot adja vissza. Ami biztos, hogy semmi mást ne keress a dobozban, csak 100% almalevet.
Az általunk készített almalé úgy készül, hogy először is átválogatjuk az almát. A gyümölcsbe keveredett rohadt alma rendkívüli ízromlást okoz. Három fázisban megmossuk a gyümölcsöt, majd a szalagos prés segítségével kipréseljük a levét. Az almának kb. 60 – 70 %-os a lé-kihozatala. Az elnyert almalét felhevítjük 75 fokra, így vitamin és tápértékét megőrzi számunkra a téli hónapokra.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.